PEGAS TRIATLON CLUB

18

23/07/2012 by Ironman Coach

Vești triste. Nu proaste. Dar triste. Cum se mai înșeală omu….. și eu, desigur! De fapt, uite o veste bună azi: românii scot bani și din Facebook! Nasc acolo un grup de pălăvrăgeală, îl dau cu circuit închis și dacă vrei să intri faci ”cioc-cioc, e voie?” și pățești ca mine. Ai bani, scârțâie ușa, poți pune un picioruș. Nu ai bani, stai afară! C-așa-i …. în sport 😦 Sportul vorbirii. Eh, acu așa-i și pe face buk!
Există un club de triatlon. Nu știu multe despre el. Păi de unde? E secret 🙂
Am aflat de el la alergarea din Cozia. Mai în glumă mai în serios, m-a interesat ce-i cu clubul ăsta. Am aflat că e pe bani, desigur. Ulterior, am cerut informații. Ce face, de ce aș plăti o cotizație dacă nu știu pentru ce …. mă rog, chestii puerile, chiar eram interesată.
Apoi, nu știu cum, am văzut că există un grup pe Facebook. Da domne, platforma aia de socializare. Socializare gratuită, pentru mase! GRA-TU-I-TĂ!! Și, ca tot omu un pic triatlonist de ocazie, am cerut și eu accesul. Deci, ca să fie clar: eu nu joc tenis cu piciorul, nu fac scrimă sau box, ci un pic de triatlon. Nu era normal să mă intereseze?
Desigur că am solicitat și informații despre noul club de triatlon. Cum anul acesta am decis să devin membru RoClubMaraton, m-am bucurat să se constituie și o comunitate de triatloniști. Dar până să mă decid și până să îmi permit cotizația la RoClubMaraton – unde, apropos, ca alergător, îți amortizezi cheltuiala într-un an, pentru că oamenii aceia chiar fac ceva pentru membrii lor, există reduceri la unele concursuri de alergare, ba chiar gratuități, tu să fii sănătos și să participi la toate care sunt. Există parteneriate cu furnizori de echipament sportiv și tot felul de chestii, materiale interesante, un forum foarte complex. Chestia e că la RoClubMaraton am putut fi activă pe forumurile de discuție, un an și ceva de zile, fără să fie nevoie să plătesc pentru asta ….. să fie cei de acolo mai naivi?! Sau pur și simplu mai onești?
Deci, revenind la Pegas Triatlon Club și solicitarea de a intra pe grupul de discuție de pe Facebook.
În urmă cu exact cinci minute – în mod inexplicabil, a trecut mai mult de o lună de zile de la solicitarea mea, presupun că au analizat cererea în consiliul de bord și au consultat un jurist și un comunicator între timp, ca să dea răspunsul corect juridic și bine formulat -, primesc următorul mesaj de la Cosmin Rogoveanu (nu știu cine este, nu cred că îl cunosc):
Buna Anka, ai solicitat apartenenta la grupul fb al clubului Pegas
Triatlon Club, dar trebuie sa stii ca este un grup dedicat in
exclusivitate membrilor clubului, celor care adera la statutul clubului
si achita cotizatia de 100/200 lei pe 6/12 luni. Daca esti interesata sa
ni te alaturi, am fi bucurosi sa te avem printre noi!
Nu-mi venea să cred urechilor ce-mi auzeau ochii (!). Interesting ….. Ah, oamenii au dreptate, vor să-și amortizeze costurile de creare a grupului pe FB (sic! :-))
or
WTF?!?!?!?!
Și reacționez:
Buna
seara. REgret că totul se limitează la bani și nu am nici un
comentariu. I-am cerut lui Tudor informații de o lună de zile, nu am
primit nici o reacție. Sorry, dar nu-mi cumpăr acces pe FB cu bani.
Succes.
Chiar mi se pare ieșit din comun mesajul tău. Să ceri bani pentru a fi acceptat pe un grup pe FB. Fenomenal! Nu aștept răspuns.

Nu ai inteles
Acel grup este un mijloc de comunicare intre membrii clubului
Iar eu ti-am explicat in ce conditii poti deveni
Cred ca esti de acord ca un club nu poate functiona decat prin aportul financiar si uman al membrilor mai ales in aceasta forma incipienta
 Da, Cosmin Rogoveanu și oricine mai citește, un club are nevoie de membri cotizanția, sunt de acord. Dar nu vorbesc de un club, nu am cerut apartenența la un club. E un grup de discuție, frateeeee!!!! Când am fost în ianuarie în nordul amărâtei de Norvegii pentru semi-maratonul polar, oamenii de acolo m-au invitat pe grupul lor de discuții de pe FB, m-au pus membru acolo, mi-au spus că pot alerga pentru clubul lor dacă vreau, ei sunt un club virtual, acolo discută, își programează antrenamentele….. GRATIS frate!!!!! Nici măcar nu i-a interesat că sunt din România, se bucurau dacă mă alăturam lor. Scuze, adevărul e că acolo e altă planetă și oamenii sunt extratereștri. Să continuăm:
Sigur,
sunt …. blondă, nu înțeleg. Nu am nevoie de explicații. Luați exemple
de la RoClubMaraton, oameni buni! Să limitezi accestul din cauza
BANILOR?!?!?!?!?! Siderant, siderant, siderant …. mi-ai stricat seara.
Succes și n-am cuvinte.

Să dau bani pentru ce? Pentru că …. noooooo, nu mă las provocată, dar e interesant de comentat. În altă parte. Noapte bună. 
Imi pare rau, dar RCM are sute de membri, e diferenta mare
Orice comentariu este de prisos. Mă uitam astăzi că triatlonul este probă olimpică și România nu este reprezentată. Avem triatloniști care merg cu autostopul pe la concursuri și se mai târăsc prin trenuri, pentru că nu au bani de transport. DAR ….. avem un club de triatlon care îmi cere bani, înainte de a-mi oferi orice informație. Și asta unde? Nu pe propriul site, nu pe propria platformă ….. ci pe FACEBOOK!!!!!!! Băieți scumpi și dragi, îmi pare rău că v-am dat LIKE GRATUIT, trebuia să vă cer bani, pe bune. Dar nu-i nimic, se rezolvă cu un click și vă doresc mult, mult, mult, enorm de mult succes. Poate că vouă abordarea nu vi se pare aiurea, dar mie mi se pare total … pe invers. Ah … așa, în ton cu triatlonul de la Reci (ia de-aici, dă click și citește că avem și acolo niște pisici supărate nevoie mare, ar trebui să pună de-un triatlon, să se mai relaxeze, nu? Ar toarce mai blând și ar aplauda mai cu spor apoi), unde singura informație publică este …. despre taxa de participare, în rest nici un fel de altă informație. V-ați vorbit între voi? :-)) Super. E mișto. E cool. E capitalist. E România. E promovarea sportului și a comunităților umane și sportive. Hai la sport, oameni buni, vorbitul pe FB costă, așa că mai bine ieșiți voi la alergare-n parc, aia încă e de-a moaca.
E clar, today is not my day!
Sleep well, crazy world!
 P.S. Întâmplarea face că leaderul de grup din Norvegia e on-line pe FB și i-am descris întâmplarea, lui și altui membru. 
Iată opinia a doi extratereștri, dragii de ei:
”I think this sounds a bit strange. Much to strange actually. It is not what I expect from people
using Facebook as a platform. Sharing is one of the cornerstones. They
could easily find other things that people could pay for. Try to hook up
with some of the people that you know are with the group to find out
more.” / ”It can be something wrong there, just check it out, Anka! Not normal on Facebook, come on!”

18 thoughts on “PEGAS TRIATLON CLUB

 1. Anonymous says:

  mi-a placut chestia cu LIKE gratis, chiar asa este! Adica le dai LIKE sa le creasca cota si nici macar nu ai acces pe grup. Macar si-or fi dat seama ca au dat cu bata-n balta? Sper ca le-ai luat LIKE-ul ala pe gratis :-)) Buna poanta! In rest, totul e o aiureala, pacat de discutie, dar si eu m-as fi revoltat.

 2. Anonymous says:

  din pacate, pe blogul lor nici acum nu apar informatii utile. dar cuantumul taxei apare, ca asa e moda in romania acum. regulament, statut, conditii, obligatii …. totul e doar pe email privat, daca vrei. deci transparenta total inexistenta. DISLIKE, GUYS! nu m-as fi grabit sa ies in public in locul vostru, mai aveti de lucruTeo – triathlete >-)

 3. Anonymous says:

  interesant mod de a promova un nou produs pe piata, baieti …

 4. Anonymous says:

  faina discutie!

 5. Anonymous says:

  heeeee, reclama asta mai putin pozitiva va obliga, baieti :), aveti de lucru acu, asteptam info. ma las anonim, ca se supara baietii pe mine, sorry anka :-). cred c-ati face echipa buna.

 6. Anonymous says:

  Bravo Sebastian, bravo Anka, îmi place! Și eu aștept să vă construiti sait-ul si poate devin membru :). Asteptam informatii. Si redenumi-ti site-ul, puneti PEGAS acolo pe link, sa faca omul legatura.Ștefi

 7. Mă bucur că a postat unul dintre membrii fondatori și așteptăm cu interes publicarea acelui formular de ”adeziune” și a regulamentului. Am regăsit pe site-ul vostru informația legată de valoarea cotizației, dar atât…..Dacă aveți nevoie de ajutor pe parte de comunicare, cu plăcere. În rest, comentariile mele se opresc aici și apreciez receptivitatea.Tot cu drag :-)Anka

 8. Sebastian says:

  SalutEu sunt unul dintre cei care o apreciaza pe Anka si ne intalnim cu placere la concursurile de triatlon sau alergare.Totodata sunt si unul dintre membri fondatori ai acestui club. Ideea grupului de pe FB a fost ca acolo sa facem schimb de informatii strict legate de activitatea clubului . Apar acolo informatii care nu ar trebui facute publice cuma ar fi datele, memebrilor, CNP, CI etc. Chestiuni administrative sau juridice ale clubului. Din acest motiv s-a hotarat de la bun inceput ca acest grup sa nu fie public ci unul destinat exclusiv membrilor clubului. Poate ca nu a fost o idee foarte buna sa facem asta pe FB si puteam gasi o alta formula de a schimba informatii intre noi. Site-ul clubului (public si vizibil pentru oricine 🙂 ) este curs de construire si acolo oricine va gasi informatii utile si gratuite pentru oricine face sau vrea sa faca triatlon, indiferent daca e membru ala clubului sau nu : http://triatlon.info.ro Cu drag Sebastian Butcovan

 9. Anonymous says:

  Am uitat: BIG CONGRATS nu doar pentru blog si pentru consecventa analizelor de aici, dar mai ales pentru rezultatele sportive. Cate femei la 40+, din Romania, mai fac ce faci tu, la nivelul asta? Pun pariu ca le poti numara pe degetele de la o mana sau una jumate :-), ca pe clasamente nu am vazut mai mult de 6 inscrise la un triatlon. Ai putea avea multe de spus in sportul asta, pentru amatori, dar …. n-ai cu cine. Traieste-ti viata, implica-te exclusiv pentru tine, nu mai pierde energie pentru cauzele altora. Nu se merita. Viata e salbatica si in Romania e si mai salbatica.Carol

 10. Anonymous says:

  Am tot citit din blogul asta. Se vede ca toata pasiunea se revarsa in calatorii, in timp ce tot ce tine de Romania si lucruri care au legatura cu mentalitatea de aici si abordarile diversilor furnizori – ma refer si la blogul paralel, pe social, dar si la furnizorii acestia de pe segmentul de sport – este o incarcatura rebela si revoltata a unui om care accidental traieste aici. Nu-ti cunosc povestea, nu stiu de ce traiesti in tara aceea, dar este clar ca joci in alt film si niciodata nu iti vei gasi locul, asa cum niciodata nu vei gasi oamenii responsabili si lipsiti de lasitate care sa iti si sustina si promoveze punctele de vedere. Chiar daca nu impartasesc mereu abordarea ta, obiectiv vorbind reralizez ca tot ceea ce punctezi si analizezi se afla de partea corectitudinii, a fair-play-ului si respectului. Sunt valori pierdute in romania si nu e nevoie sa ti-o spuna unul ca mine, plecat de zece ani tocmai din cauza ca nu mai suportam ce se intampla acolo la nivel de mentalitate si abordare. Am avut noroc sa pot pleca, altfel as fi disperat. Eu fac triatlon, nici macar la nivelul tau. Am urmarit toata comunicarea dinsre Bioeel Grand Prix. E jalnic. De fapt nu este nici o comunciare.Cineva care organizeaza un circuit, dar cu care nu poti comunica, care nu publica un regulament transparent, clar, valabil pentru toate etapele circuitului, e frectie la picior de lemn, e doar un titlu grandios in internet, fara cntinut. Am citit si povestea de la mamaia 2011. Mie nu mi-a venit sa cred ca in romania se intampla si se tolereaza cu atata lipsa de feed-back aceste lucruri. E de ajuns sa ai un bla-bla mai sonor si poti vinde absolut orice in tara ai. Si rahat cald poti vinde, cumparatori sunt cu milioanele. Ca tine, cred ca mai sunt putini rataciti pe-acolo sau mai multi, dar care au obosit sa protesteze, asa cum faci tu. Tu protestezi, te revolti, dar nu poti inca sa renunti, desi sunt convins ca stii ca … vorba cantecului, "n-ai cu cine"!! Iti tin pumnii!Carol

 11. Tare mi-ar place să vă iscăliți, măcar cu numele mic și indiferent că mesajul e pro- sau contra-, de regulă îmi asum ce public și public tocmai pentru că mă interesează și alte puncte de vedere, să văd unde greșesc și eu.anka

 12. Anonymous says:

  E vorba ca nu a cerut inscrierea in club, ci participarea la un grup de discutii pe o platforma gratuita se socializare. Tot mapamondul are acces gratuit la FB. This is the big issue. Clubul o fi la el acolo, dar nu pe FB, pe bani.

 13. Anonymous says:

  E capitalism. E un club privat. Vrei sa fii membru, platesti. Simplu. Nu inteleg the big issue.

 14. Anonymous says:

  Pegas Triatlon Club apare cu un singur membru pe internet, dar nici o informatie despre Clubul in sine, istoric, obiectiv, realizari, regulament. Aderam, aderam, dar sa stim si noi la ce ….http://results.42km.ro/clubs/view?id=2148

 15. Anonymous says:

  Sigur ca ar fi bucurosi sa li se alature, dar nu zice de ce sa li se alature, ei ce ofera? Sau trebuie sa se simta onorata ca i se permite sa plateasca o taxa? Anapoda pusa problema, asa e. Baietii astia cu siguranta au studii politice 🙂 nici macar nu pot sa aplaud initiativa, pentru ca modul de abordare e ca dracu. Cine a mai auzit de clubul asta? Ca pe internet gasesc Pegasus si nicidecum de Romania. E o noua smecherie romaneasca si e pacat ca ne murdarim lumea sportiva. vor avea nevoie de ceva timp sa dovedeasca ca de fapt e doar o eroare regretabila de comunicare – cel putin eu asta sper ca este, ca mi-s mai optimistiac :))

 16. Anonymous says:

  n-ai inteles nimic. e vorba ca FB e pe gratis pentru toata lumea si daca tu, in calitate de club sau ce mama dracului esti, nu platesti nimic ca sa-ti tii grupul de discutie aici, etic si juridic esti obligat sa respecti principiul platformei de socializare. E GRATIS, nu poti sa ceri bani oamenilor ca sa intre intr-un grup de discutie pe FB, ce nu pricepi, ca fata scrie foarte clar. Vrei bani? Munceste intai, construieste ceva si da ceva in schimb. Nu lua bani ca sa iti construiesti tu o afacere, fara sa oferi nimic. Cum dracu sa platesc pentru a intra pe un dialog cu altii, in era internetului liber. Doar au fost discutii mondiale pe tema asta. Ia-ti un partener, investiti intr-o platforma, oferiti ceva si apoi ne cereti bani. Adica cum RoClubMaraton are sute de membrii? Eu nu sunt membru cotizant acolo, dar pot citi tot ce se posteaza si pot participa la discutii, e constructiv si benefic pentru toti. chiar daca am bani, nu ma apuc sa platesc unuia niste himere pentru un viitor incert. De ce sa platesc 200 de lei la pegas triatlon club? ca asa cer ei si eu sunt tampit sa le dau? Din punctul meu de vedere, acest precedent este chiar grav si nu as ezita sa fac sesizare la Facebook.

 17. Anonymous says:

  daca faci triatlon, inseamna ca ai bani, ce e agitatia asta de fapt? vrei sa fi mebru club, platesti taxa. nu platesti, fa alceva! simplu, nu inteleg ce nu va convine

 18. Anonymous says:

  hahaha…. si mie mi-au zis la fel! duca-se! vor bani inainte de orice. fura dreptul la comunicare gratuita, ca doar asta e motto-ul de pe facebook, doar ca ei nu stiu sa citeasca. un simplu mesaj la admin fb s-ar putea sa regleze situatia, ca doar au traducatori si pot intra pe mesaje. RUSINEEEEEEE, mi se pare o hotie, ca sa nu mai spun de tupeu. baietilor, nu asa se procedeaza. investiti ceva, apoi cautati sa va recuperati costurile. dar nu ne luati de prosti.Tudor si Cosmin, m-ati dezamagit profund. A cazut toata imaginea voastra lustruita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

POSTS

clicks

 • 4,286 visits
July 2012
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

I'm just starting out; leave me a comment or a like :)

Top Clicks

 • None

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 88 other subscribers
The Big Day29/11/2012
The big day is here.
%d bloggers like this: