oameni, neoameni, mașini, biciclete, orgolii și ceva prostie?

3

22/07/2011 by Ironman Coach

Uneori mă gândesc că puţine sunt lucrurile care m-ar mai putea uimi din punct de vedere negativ sau care m-ar mai putea lăsa fără reacţie. Şi totuşi acest lucru se întâmplă, căci, nu-i aşa (?), natura umană este inepuizabilă.
Mă deplasam spre locul de muncă și eram în zona Hotelului Marriott. Cu bicicleta mea ce roşie. Venind dinspre Leu, lăsând Răzoare în dreapta, cotind pe la Academie spre Eroilor şi intrând însă imediat pe dreapta pe o stradă care ajunge chiar în parcarea mare a hotelului. Este acolo o arteră curbată, care nici nu ştiu dacă are denumire de stradă, pe care se parchează maşini. Dacă ajungi după ora 8, e puţin probabil să mai găseşti locuri de parcare. Artera respectivă este cu un singur sens de mers şi eu mergeam, ca întotdeauna, pe sensul interzis, nefiind cine ştie ce circulată şi fiind o străduţă de legătură fără indicatoare sau alte semne specifice traficului. Este construită din plăci de beton şi, în direcţia mea de mers, partea din stânga, acolo unde de regulă se parchează un şir neîntrerupt de maşini, este foarte ciupită, a.î. să mergi cu bicicleta pe acolo devine o mică aventură care îţi rupe rinichii. Dar cum strada este foarte lată, merg cu atenţie pe dreapta, în mod normal maşinile care vin din faţă, din curba prelungită, au loc şi pe stânga lor, şi pe dreapta lor. Pe tentativa de trotuar de pe dreapta nu am cum să merg, pentru că fie sunt alte maşini parcate, fie sunt stâlpii de electricitate.
Încercând să simplific un pic imaginea: 
eu mergeam pe sensul de interzis, la ora 07:20 nu erau încă maşini parcate, era linişte şi pace. Când, din faţă vine o maşină. Cu o madamă la volan. În momentul în care m-a văzut s-a apropiat şi mai mult de partea ei stângă, adică de bordura trotuarului, astfel încât să nu am eu pe unde să trec. În dreapta ei era spaţiu de vreo 2-3 metri, căci la ora aceea nu se formase încă şirul de maşini parcate. Eram doar noi două, no hectic, no stress. Madama dă flash-uri!! WTF?!

Mă opresc şi mă gândesc OK, dacă dă un pic din roţi spre dreapta ei, vreo 10 de cm, are loc căcălău să treacă.Dar nu! Madama opreşte maşina şi îmi face semn să trec pe stânga drumului. Aveţi 3 metri de drum şi pe banda dv. de drum mai aveţi destul loc, care e problema de fapt???” Că nu, că să trec pe partea cealaltă. Şi vine încet până la roata din faţă a bicicletei mele, dă roţile de la maşină şi mai pe stânga, a.î. le lipeşte de trotuar și de anvelopa mea şi blochează totul şi se pune pe aşteptat. Poţi să crezi aşa ceva? 

Eu nu am putut să cred că m-am trezit din somn. Mă oftic că nu am avut aparatul de foto la mine, ieşea o poză fenomenală! M-am uitat la ea, avea geamul de la maşină lăsat şi i-am spus: Eşti proastă, da proastă rău!Am luat-o pe trotuar şi am plecat. Merita o zgârietură, o oglindă strâmbată, o pană de cauciuc, ceva …… dar şi-o va lua cu siguranţă, la un moment dat, de la vreunul căruia îi sare muştarul în faţa unei faze atât de cretine.
Să trăieşti bine, cucoană! Aşa fac şi io pe pista mea de bicicletă, când nu pot să merg din cauza pietonilor şi a maşinilor parcate, mă apuc să fac educaţie, dau flash-uri şi claxoane, vai de steaua ta! Eşti proastă, fă! Ţi s-a lipit fundu şi creieru de volan, ai descoperit cum să dai flash-uri, ai descoperit că bicicleta nu are cai putere şi că aşa te simţi tu armăsar în herghelia hămesită a spiritului tău de cetăţeancă corectă cu spirit civic”, sau care e explicaţia?! UĂăă! Gesturile mici, între noi, indivizii, ne mai mențin încă calitatea de oameni, uman, umanitate. Gesturile mici, între noi, indivizii, mai pot fi încă dovada că mai există rămășițe de valori și că nu avem cu totul creierul spălat și clăbucit de reavoință, indolență, orgoliu, pros-gust, handicap mental și răutate ostentativă. 

3 thoughts on “oameni, neoameni, mașini, biciclete, orgolii și ceva prostie?

 1. Anonymous says:

  da, ciudata situatie. totul se reduce la calitatea omului si asta e mai presus de orice lege.calitatea umana se degradeaza permanent si nu doar in romania, ci pe tot globul..cu siguranta nu o costa abhsolut nimic sa te lase sa treci, a cheltuit mai multa energie blocandu-te intentionat si incapatanandu-se sa isi demonstreze autoritatea ascunsa dupa un parbriz. n-am nimic cu femeile, dar n-ai sa vezi un barbat la volan coborandu-se la asa o tampenie

 2. Anonymous says:

  Orasul asta nu mai poate respira de prosti la volan si soferi analfabeti, desteptule! Sau desteapto?! Te pomenesti cu TU erai la volan si te-ai vazut depasita de situatie, ai vazut pe cineva pe doua roti in loc de patru si nu ai mai stiut sa invarti volanul juma de centimetru la dreapta! Sa te vad data viitoare ce faci cand vei da, pe strada aia, de un gipan care intra pe sensul ala interzis, tot asa dai flash-uri? Merg pe strada aia zilnic si iti garantez eu ca vei da si de asa ceva, sa vezi distractie, o sa-ti doresti sa fii biciclista, cu flash-urile tale cu tot. Are dreptate Anka, chiar ca esti PROASTA!

 3. Anonymous says:

  Singura spui ca erai pe sens interzis, zi merci ca nu te-a calcat! Ati umplut carosabilul cu biciclete, nu mai avem loc de voi, uaaaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

POSTS

clicks

 • 4,286 visits
July 2011
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

I'm just starting out; leave me a comment or a like :)

Top Clicks

 • None

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 88 other subscribers
The Big Day29/11/2012
The big day is here.
%d bloggers like this: