>Există și revoluții românești cu români

Leave a comment

02/10/2010 by Ironman Coach

>

Replica logică la ”Revoluția românească fără români”, material publicat pe  http://bicla.ro/2010/09/revolutia-romaneasca-are-loc-fara-romani/ ar fi, din prisma celor care știu pe pielea lor ce înseamnă o revoluție și care ar cam fi prioritățile societății, mai ales în acești ani, un material care s-ar putea numi: ”O revoluție românească cu români, pe bune”, în materialul acesta: http://thinkandwritee.blogspot.com/2009/11/decembrie-1989-revolutia-la-romani.html


Mi-e indiferent că veți găsi comparația neadecvată, exagerată și inoportună. Mesajul meu, pe scurt, este: nu mai devalorizați marile cuvinte ale limbii, nu mai aruncați la coș valorile unor conținuturi esențiale. Cuvintele legate de prieteni și prietenie deja nu mai au conținut, chiar trebuie desființate toate valorile? Chiar trebuie orice titlu să sune bombastic și extraordinar, chiar trebuie să fie toți niște genii, pentru a-și găsi locul în societate?

Conform principiului exprimat și asumat de organizator și de susținători, toți cei care nu și-au riscat viața în zilele și nopțile din decembrie 1989 – ”fiind absenți” la o luptă pe viață și pe moarte, pentru drepturi elementare și pentru demnitate și pentru liberatea de a gândi și de a te exprima, chiar și pentru dreptul de a ieși azi în stradă pentru tot felul de cauze, bașca escortați de poliție și jandarmerie, o luptă  pentru toate lucrurile bune care se derulează astăzi în România, chiar și pentru haine colorate și muzică străină -, nu au dreptul să ridice azi nici o pretenție și nu au dreptul să profite de nimic ce a derivat bun în urma evenimentelor de acum aproape 21 de ani. Păi așa stă treaba? Dintre prietenii mei de atunci, nici unul nu a ieșit în Piața Universității, au stau ascunși la căldurica căminului părintesc. Ce trebuia să fac cu ei? Să îi reneg, să îi șterg de pe listă, să îi pun la zid?

Fiți domnilor serioși și reformulați-vă mesajele, zău așa! Măcar până când ”decrețeii”, adică revoluționarii pe bune, vor da ortul popii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

POSTS

clicks

  • 4,286 visits
October 2010
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

I'm just starting out; leave me a comment or a like :)

Top Clicks

  • None

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 88 other followers
The Big Day29/11/2012
The big day is here.
%d bloggers like this: