>Biciclist accidentat în mod intenţionat

Leave a comment

30/06/2010 by Ironman Coach

>

Ieri, 29 iunie 2010, în Bucureşti, pe Virtuţii, la 8,45 a.m., de pe o stradă anexa vroia să iasă o dubiţă, tăindu-mi calea. Eu veneam în viteză, mă îndreptam spre intersecţia de la Semănătoarea. La diferenţă de 3 secunde, am trecut prin faţa lor şi le-am strigat în sperietura aceea “idiotule!”. I-am surprins uitătura duşmănoasă, am accelerat şi am intrat pe trotuar. Nu mă înşelasem. Individul încetinise, rula uşor foarte pe dreapta, astfel încât, dacă m-ar fi prins, ar fi intrat în mine. Deşi eram pe trotuar, am oprit preventiv bicicleta, vroiam să îl văd că trece şi pleacă din spatele meu. Am aşteptat aproape două minute, a trecut dubios de încet mai departe şi i-am lăsat să se ducă până au dispărut din raza mea vizuală. A fost pe bune.

Biciclist accidentat în mod intenţionat – pedeapsă penală, îngrădirea libertăţii
Radfahrer absichtlich angefahren – Hohe Haftstrafe
Gestern, 29.Juni 2010, 17:33 Uhr
Yahoo! Nachrichten

Augsburg (dpa) – O femeie a intrat intenţionat într-un mountain biker şi l-a accidentat foarte grav – fapt pentru care Tribunalul Augsburg a condamnat făptaşa, în vârstă de 47 de ani, la 5 ani şi 3 luni de închisoare. „Făptaşa a folosit autoturismul pe post de armă.“ – a declarat judecătorul.
Conform instanţei, doctoriţa din Pforzheim a urmărit în august 2008 in Dießen am Ammersee (Bayern) un biciclist, pe care l-a şi călcat cu bună intenţie. Acesta lovise anterior şi provocase o uşoară daună la oglinda retrovizoare a autoturismului, arătându-i şoferiţei şi un gest obscen cu degetul. Aceasta s-a răzbunat, urmărindu-l insistent şi intrând în el. Biciclistul de 40 de ani a fost grav rănit,
În cadrul procedurii de urmărire penală s-a solicitat 6 ani şi 5 luni de detenţie, acuzaţia fiind de “tentativă de omor” din răzbunare. În declaraţia de motivare a verdictului, judecătorul a spus că şoferiţa în cauză avea dreptul să îl urmărească pe bicyclist, dar nu avea voie să îl rănească. Şoferinţa nu a putut astfel scăpa de acuzaţia de “tentativă de omor”.
Acuzata şi-a urmărit victima, cu motorul turat la maxim, hărţuind biciclistul până ce acesta a intrat pe o pistă de biciclete, s-a dezechilibrat şi a căzut. Maşina a venit imediat din spate şi a trecut peste cel căzut. Victima a suferit fracturi de pelvis şi oase ale pieptului, o contuzie pulmonară, fracture costale şi leziuni grave la cap, supravieţuind cu greu accidentului. Potrivit unor martori, acuzata a oprit ulterior maşina, a coborât, s-a dus lângă biciclistul în stare de inconştienţă şi ar fi spus: “Na, că nu mai faci niciodată aşa ceva!”
La proces, acuzata şi-a cerut iertare şi printre lacrimi a spus că intenţia ei nu a fost să îl rănească pe biciclist. Ca şi medic, nu a folosit niciodată violenţa, fiind orientată către salvarea oamenilor. A declarat că nu îşi aminteşte foarte clar de punctele cheie ale evenimentului.
Un specialist care a examinat-o pe acuzată a concluzionat că aceasta se afla, la momentul faptelor, sub incidenţa unei depresii acute, suferind de abilităţi limitate de gestionare a propriilor reacţii, ceea ce duce şi la “acţiuni iresponsabile”, dar toate acestea nu îi limitează percepţia asupra urmărilor propriilor fapte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

POSTS

clicks

  • 4,286 visits
June 2010
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

I'm just starting out; leave me a comment or a like :)

Top Clicks

  • None

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 88 other subscribers
The Big Day29/11/2012
The big day is here.
%d bloggers like this: