România este o țară frumoasă …. DAR:

Leave a comment

20/05/2010 by Ironman Coach

24 02 2010
Romania este o tara frumoasa, DAR:
1.     pacat ca este locuita de romani! Toți românii spun așa în ultimul timp, culmea! Hai să nu cad în păcatul generalizării și să mă rezum la un procent decent, apropiat de realitate, de 70% din români o spun? Nu știu cât o și gândesc.
2.     Dupa 30 de ani de metrou in Bucuresti, romanii nu au invatat niste reguli simple. In 30 de ani de metrou, romanii nu au invatat sa respecte demarcatia de periculozitate de la marginea peronului. Nu ca ar fi atat de greu, ci pur si simplu pentru ca nu vor. Pe unii chiar nu ii duce capul. Desi, nici daca ar scrie explicit pe ea: “Aceasta linie a fost trasata pentru siguranta dumneavoastra, sunteti rugati sa ramaneti in spatele ei. Multumim.” problema nu ar fi rezolvata. Cu siguranta ar fi unii care nu stiu sa citeasca sau care pur si simplu ignora orice mesaj care are legatura cu ordinea si disciplina, in folosul lor si al tuturor celorlalti. Exemplu exista deja cu benzile rulante, oricat de incredibil pare. La inceput s-au marcat pe partea dreapta a benzii urmele a doua talpi una langa alta, mesajul era “pe aceasta parte se stationeaza”. Pe partea stanga, tot prin urmele cate unei talpi pe fiecare treapta, stanga-dreapta-stanga etc, mesajul era: “lasati liber sa se circule”. Apoi, s-a trecut la mesaj scris pe spatiul paralel cu benzile rulante. Nu stiu daca 1% din romanii care le folosesc zilnic respecta aceasta regula foarte simpla. Majoritatea se labarteaza pe intreaga latime a benzii si ignora persiflant multimea de oameni care se aduna in spate, fara sa tina cont ca unii ar dori sa urce pe stanga, din X motive, nu motivul conteaza.
3.     In schimb, in Bucuresti gasesti ultimul strigat din seria iahturilor, la preturi de peste 460.000 de euro.
4.     Retele de electricitate, vechi de 45 de ani, incep sa fie schimbate prin cartiere din Bucuresti.
5.     Avem tara plina de someri, batrani fara pensii, muritori de foame, orfani, bolnavi, copii parasiti de parinti plecati la munca in strainatate ……. dar televiziunile dau mesaje inlacrimate si cer contributii pecuniare pentru cei loviti de cutremur in Haiti ….. consider ca nu exista un simt al masurii nici macar aici.
Romania este o tara frumoasa, DAR:
6.     E iarna, zapada multa. Sute de mii de masini parcate perpendicular pe carosabil, pe dreapta. Parcari amenajate de primarii. Masinile de dezapezit, atunci cand exista, dau zapada de pe carosabil in dreapta. Masinile parcate sunt ingropate in zapada astfel adunata si raman acolo blocate. Muncesti 2-3 ore sa ti-o dezapezesti. Dar nu ai nici o sansa sa mai gasesti locul liber la intoarcere. Sa zicem ca o dezapezesti, dar nu pleci cu ea. Nu-I nimic, a doua zi va fi din nou blocata de zapada. Daca a nins, va fi eventual blocata tot de zapada de pe carosabil. Daca nu, atunci va avea grija vecinul de parcare sa isi dezapezeasca masina proprie si sa arunce zapada in spatele masinii tale! De ce nu?!
7.     Cei de la energie electrica nu lasa facturile in cutiile postale, desi acestea exista. Le lasa prin usi sau pe jos, la intrarea in apartament. In cel mai un caz, vecinul, bine intentionat, ti-o ia, ca sa fie sigur ca ajunge la tine. Dar nu ti-o da decat peste vreo 10 zile. Cum? Tot lasandu-ti-o in usa, cum ti-o lasase si compania de energie electrica la inceput. Cand il intrebi de ce a tinut-o asa de mult, spune ca nu te-a gasit acasa. “Pai daca tot ati luat-o …” ….. “Nuuuu, nu am luat-o eu!!!”. “Pai cine?” “Pai vorbiti cu aia de la enel, ei au lasat-o in usa! Dar nu v-am gasit acasa sa v-o dau!” “Si de ce nu ati lasat-o in cutia postala? Ca i-a trecut si scadenta si tot.” Discutia devine pe cat de hilara, pe atat de cretina si inutila, deci ii urez o seara placută.
19.05.2010 – România este o țară frumoasă, dar:
8. M-am crucit când am ieșit și eu azi și am intrat la metrou. Circulând exclusiv cu bicicleta în ultimele luni, decând dispărură munții de zăpezi, nu prea mai intru la subteran. La 10 pași de la ieșirea de la metrou este o trecere de pietoni semaforizată, să traversezi Bulevardul Iuliu Maniu. Acum, cum ieși de la metrou, direct pe asfalt, aproape vulgar de țipător, s-a aplicat o chestie colorată care arată o săgeată enormă dedesubtul căreia scrie cu litere cât o talpă: ”traversați pe trecere!”. Seamănnă cu stupizenia cealaltă de la intersecțiile de la Unirii, unde s-au băgat bani în coșuri de gunoi puse la intervale de 2 sau 3 m, la nivelul geamului de autoturism, pentru că ocupanții autoturismelor din țara asta aruncă ambalaje și alte gunoaie pe geam, ca să nu îngreuneze mașina. Așa înțeleg ei să economisească combustibil, nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

POSTS

clicks

  • 4,286 visits
May 2010
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

I'm just starting out; leave me a comment or a like :)

Top Clicks

  • None

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 88 other followers
The Big Day29/11/2012
The big day is here.
%d bloggers like this: